Desertlions-Belgie
op Facebook

 

 Ons project "Desertlions 2016"

Project

Na twaalf maanden van voorbereidingen en hard werk stonden we op 15 augustus 2014 aan de startlijn van de vierde Desertlions rally die ons naar de hoofdstad van Tadzjikistan zou voeren.
Na een bewogen reis van 10.000 km bereikten we uiteindelijk Dushanbe, waar we onze opgeknapte ziekenwagen schonken aan een lokaal hospitaal. We waren al een jaar in onderhandeling met de Tadzjiekse overheid om deze deal rond te krijgen en iedereen was dan ook dolblij als we de ziekenwagen uiteindelijk konden overhandigden aan hun nieuwe eigenaars.

Tadzjikistan is een land in volle ontwikkeling en daar hoort onder andere het aanleggen van een nieuw wegennet bij. Dit brengt spijtig genoeg ook met zich mee dat de gammele wagens, die vroeger slechts over zandwegen en rotsachtige tracks hobbelden, nu aan hogere snelheden over de nieuw aangelegde asfaltwegen scheuren. Met als gevolg: een betreurend verhoogd aantal verkeersongevallen met zwaardere letsels. Daar waar er vroeger slechts sprake was van enkele zware ongevallen per maand loopt het nu soms op tot enkele per week. Het komt er vooral op aan om de slachtoffers tijdig in het ziekenhuis te krijgen en onderweg reeds levensreddende hulp te bieden. Onze ziekenwagen kwam dus net op het perfecte moment en draait intussen nu al twee jaar op volle kracht mee in de regio.

Na twee jaar intensief gebruik is de wagen opnieuw toe aan een groot onderhoud en kleine opknapbeurt. De hoofddoelstelling voor dit jaar is voldoende sponsoring te vergaren zodat we onze ambulance project een flinke financiŽle ruggensteun kunnen bieden.

De eerste etappe van deze trip zal ons dus opnieuw naar Tadzjikistan leiden waar we het door ons ingezamelde sponsoring geld persoonlijk zullen overhandigen zodat de toekomst van onze Desertlions ambulance verzekerd zal zijn en opnieuw klaar zal staan om de volgende jaren dagelijks levens te redden in de centraal Aziatische bergstaat.

Het tweede luik van deze reis zal ons nog verder van huis brengen tot in ons geliefd MongoliŽ. Voor de derde maal zullen we de straatkinder-projecten ondersteunen in de Mongoolse hoofdstad. Maar ook onze Desertlions bus die we vier jaar geleden ter plekke schonken zullen we een financiŽle boost geven zodat ook deze de komende jaren verder dienst kan doen als mobiele school en bibliotheek in de sloppenwijken rond Ulanbataar.

Als we daar aankomen zullen onze motorfietsen en volledige uitrusting openbaar geveild worden en gaat de opbrengst integraal naar de "Go help" projecten die instaan voor de opvang en begeleiding van straatkinderen. We kijken er alvast naar uit om onze Mongoolse vrienden en onze Desertlions voertuigen van de vorige edities terug te zien en ook om het bookhouse, dat we volledig financierden in 2010, opnieuw te bezoeken.

Maar eerst kijken we nog tegen een massa werk en planning aan alvorens we opnieuw aan onze monstertocht kunnen beginnen. Rusten staat dus niet op de planning voor de komende maanden, maar dat hebben we er graag voor over want enkel met hard zwoegen kunnen we een verschil maken.

Tajikistan (Tadzjikistan)

Wilt u graag meer weten over het leven in Tajikistan? Dan verwijzen we u graag door naar onze specifieke pagina Tajikistan.

Structuur Desertlions

Wilt u graag meer weten over de structuur van de Deserlions? Dan verwijzen we u graag door naar onze specifieke pagina.

Referenties

Charity Details
Website:  GoHelp UK
Contact Tel: 0207 324 1716
Postal Address: 1 St John's Lane, London, EC1M 4AR United Kingdom
Contact Name: Olivia Zinzan
Charity Registration Number: 213890


-->