De Antwerpen-Banjul Challenge

De Antwerpen-Banjul Challenge is een unsupported tocht die als doel heeft zo veel mogelijk geld op te halen voor de door de teams gekozen goede doelen.

Wat wordt er verstaan onder unsupported?

Dat betekent dat je volledig op jezelf of mede Challengers aangewezen bent onderweg. De uitdaging is om deze monstertocht te volbrengen zonder formele ondersteuning van buitenaf.

Met wat voor auto mag er worden deelgenomen?

De belangrijkste spelregel is deel te nemen in een auto die later nog goed bruikbaar is in Gambia. Verder moeten de voertuigen aan de wettelijke eisen van de te doorkruisen landen voldoen. De keuze van auto maak je zelf. Als aankooprichtprijs geldt ongeveer
1000 euro. We gaan echt niet om bonnetjes vragen. Er wordt meer gekeken naar de technische staat van uw auto dan naar de leeftijd.

Wordt er gereden op snelheid?

Er wordt niet op snelheid gereden. De uitdaging is het einddoel in Gambia te halen en een goed bruikbaar voertuig in Gambia af te leveren.

Organisator van de Challenge

Helping Hands vzw is een vereniging zonder winstoogmerk met als doelstelling: het verlenen van materiële, financiële en morele steun aan humanitaire projecten voornamelijk doch niet uitsluitend in Gambia, door het organiseren van tochten, challenges en dergelijke met auto’s en motoren. Wij steunen door de Gambiaanse regering en Jammeh Foundation For Peace (JFP) erkende projecten. De JFP is een in Gambia gevestigde foundation waarvan de president beschermheer is. In samenwerking met de JFP worden alle voertuigen ingebracht in een veiling. De veiling zal binnen vijf dagen na aankomst in Gambia plaatsvinden. De opbrengsten worden door de JFP overgemaakt naar de, door de rijders, gekozen projecten.