De MongoliŽ Charity Challenge 2010

De MongoliŽ Charity Challenge is een unsupported tocht die als doel heeft zo veel mogelijk geld op te halen voor de door de teams gekozen goede doelen.

Wat wordt er verstaan onder unsupported?

Dat betekent dat je volledig op jezelf of mede Challengers aangewezen bent onderweg. De uitdaging is om deze monstertocht te volbrengen zonder formele ondersteuning van buitenaf.

Met wat voor auto mogen we deelnemen?

Ten gevolge de zeer hoge Mongoolse inschrijvingstaksen voor personenwagens ouder dan 5 jaar, zijn we genoodzaakt deze trip te ondernemen met (lichte) vracht- of typische hulpvoervoertuigen (ambulances, ...) en minstens ťťn 4x4 ter ondersteuning voor het zwaardere terein.
Elk voertuig wordt door ons volledig verstevigd, vernieuwd en aangepast zodat alle teamleden er elke nacht in kunnen overnachten. De voertuigen mogen maximaal negen jaar oud zijn.

De doelstelling "Save the children"

Vandaag de dag is elke derde geboorene in MongoliŽ arm! Duizenden kinderen gaan uit werken om hun families te onderhouden, in concurrentie met de volwassenen om beter werk. De duizenden straatkinderen zijn het resultaat van thuisloosheid en echtscheidingen.

Zie onze project pagina voor meer gedetailleerde informatie.